Nyugdíjas tanár gázolt el Nádudvaron egy 24 éves édeanyát. A 81 éves gázoló felidézte a tragikus eseményeket. 

A párjával és két gyerekével sétált Nádudvaron a 24 éves nő, Sz. Dóra. A zebrán azonban hirtelen elgázolta őt egy 81 éves nyugdíjas testnevelő tanár, aki megtörten elevenítette fel a tragédia pillanatait. 

Képünk illusztrációForrás: shutterstock.com

"Ötven kilométeres sebességnél biztosan nem mehettem többel, ilyen rövid távon fel sem lehet igazán gyorsulni. A zebra pont az iskola előtt van, ahol negyven évig dolgoztam testnevelő tanárként és kézilabdaedzőként. Nagyon jól ismerem azt a környéket. A szemközti sáv előtt mindig parkolnak autók, mögülük pedig gyakran a legváratlanabb pillanatban lépnek ki a gyalogosok. Erre figyeltem, eközben pedig a másik, a közelebbi oldalról léphettek ki elém. A zebrához érve hirtelen olyan koppanást hallottam, mintha egy kisállatot ütöttem volna el. A következő pillanatban pedig már azt láttam, hogy egy alak felrepült a szélvédőn" - mondta a Blikknek a nyugdíjas, aki egyedül él, miután tavaly elvesztette feleségét, egyetlen közös gyerekük pedig sokkal korábban, a diplomája megszerzése után hunyt el.

Az idős férfi azonnal megállt a gázolás után, stabil oldalfekvésbe helyezte a nőt, akin azonban a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást, de gyanúsítottként még nem hallgatták ki a gázolót.