Előbb kezdődik a karácsonyi szünet az iskolákban, és meghosszabbítják a járványügyi korlátozásokat Hollandiában

Hollandia téli szünet járványügyi korlátozás iskolai szünet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb négy héttel meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt novemberben ismét elrendelt korlátozásokat Hollandiában - jelentette be a miniszterelnök kedd este.

Mark Rutte a döntést elengedhetetlennek nevezte, és a kórházakra nehezedő terhekkel és a vírus új, omikron nevű variánsával indokolta. Az így január 14-ig érvényben lévő korlátozások értelmében az éttermek, kulturális terek, sportlétesítmények és üzletek - az áruházak kivételével - csak délután ötig lehetnek nyitva, és egy héttel előrehozzák az általános iskolákban szokásos karácsonyi szünetet is.

Hollandiában előbb kezdődik idén a téli szünet - Illusztráció Forrás: AFP/Damien Meyer

"Úgy tűnik, túl vagyunk a legújabb hullám csúcsán, de van okunk aggodalomra" - fogalmazott Rutte, rámutatva arra, hogy a regisztrált fertőzöttek száma továbbra is magas.

Az országban korábban több tüntetést tartottak a lezárások ellen, a megmozdulások néhány helyen erőszakba torkolltak. A korlátozásokat a kormány november közepén vezette be ismét, miután rekordszámú fertőzést igazoltak.

A baltimore-i Johns Hopkins kórház kedd reggeli adatai szerint a 17 milliós Hollandiában a járvány kezdete óta 2 948 969 fertőzöttet és 20 670 halálos áldozatot jegyeztek fel. Az elmúlt hét napban 100 ezer lakosra 655 igazolt fertőzött jutott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.