Továbbra sem csitul a járvány a friss hazai koronavírus-adatok szerint

halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
5506 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 208 020 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 153 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 37 232 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 005 586 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 165 202 főre csökkent. 6337 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 540-en vannak lélegeztetőgépen. Ma megkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása a kórházi oltópontokon. Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció lesz csütörtök és péntek délután, valamint szombaton a kórházi oltópontokon.

Ma országszerte megkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették. Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt. A kórházi oltópontok mellett a vakcinát igénylő házi gyermekorvosoknál is lesz oltás. A házi gyermekorvosok és vegyes praxisok az általuk leadott igény szerint kapnak majd vakcinát.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.