Síró kisfiúkat kényszerített szexuális aktusra egy férfi Veszprém megyében

Forrás: Shutterstock -
kiskorú Veszprém megye pedofília zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség a gyerekeket szexuálisan bántalmazó férfi egyik cselekményének súlyosabb minősítésére, illetve a férfi büntetésének súlyosbítására tett indítványt.

A tények szerint a férfi az egyik fiú távoli rokona. Közös focizás után a férfi rábeszélte a gyereket, hogy aludjon nála a Veszprém megyében található ingatlanában. A kisfiú elhívta az egyik barátját is, akivel korábban egyszer már aludtak a férfinál. Mindkét gyermek engedélyt kért az édesanyjától, hogy az éjszakát a férfinál töltsék.

A vacsora után a férfi kulcsra zárta a bejárati ajtót, a kulcsot a nadrágja zsebébe tette. Közölte a fiúkkal, hogy addig nem mennek sehova, amíg egymással szexuális cselekményt nem végeznek. A gyerekek sírni kezdtek, egyikük a hálószobába szaladt, hogy az ablakon át kimeneküljön, de az ablak zárva volt. Eközben a férfi a másik gyerek karját erősen megfogta, majd bevonszolta őt a hálószobába. A férfi a még mindig síró kisfiúkat utasította, hogy vetkőzzenek le és feküdjenek az ágyra. A férfi is levetkőzött, majd a gyerekekkel szexuális cselekményt végzett, illetve végeztetett. Ezután a férfi megfenyegette a kisfiúkat, hogy erről ne merjenek beszélni senkinek, majd egy másik szobába ment aludni.

Horror Veszprém megyében: egy férfi bezárta a síró kisfiúkat, majd emberi ésszel felfoghatatlan dolgokat művelt (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az éjszaka folyamán a férfi visszament a gyerekek szobájába, ahol az egyik – alvó – gyerekkel ismét szexuális cselekményt hajtott végre. A kora reggeli órákban a a fiúk a nyitott bejárati ajtón keresztül elmenekültek.

A Veszprémi Törvényszék a férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette és többrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítás, a férfi és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az egyik gyermek sérelmére fizikai erőszakot is alkalmazott, ezért a cselekménye súlyosabbnak minősül és súlyosabban büntetendő. A kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények aggasztóan gyakoriak, ezért szigorúbb felelősségre vonás szükséges. A férfi – rokoni helyzetét kihasználva – a gyermekek és a szüleik bizalmával visszaélt. A kisfiúk egy bezárt lakásban az éjszakai órákban segítségre nem számíthattak, a férfinak teljes mértékben kiszolgáltatottak voltak. A férfi a szexuális cselekménnyel a gyerekek személyiségfejlődését súlyosan veszélyeztette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.