A legutóbbi előrejelzések szerint ilyen idő vár ránk karácsonykor. 

Kedd
A sok napsütés mellett délután megnövekszik a fátyol-, majd a rétegfelhőzet, hózápor északkeleten fordulhat csak elő. Fokozatosan gyengül az északnyugati szél. -1 és +3 fok között alakul a csúcsérték.

Szerda
Változóan felhős idő lesz, de emellett mindenhol várható legalább néhány órás napsütés is. Csapadék nem lesz. Kemény fagyokra készülhetünk reggel, és délután is csak fagypont körül alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a légmozgás.

Csütörtök
Erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte nem várható csapadék, majd késő estétől az északi tájakon már kialakulhat hószállingózás, majd havas eső, eső is. Az ország északkeleti felén még egész nap fagyhat, de délnyugaton már +6 fokos enyheség lehet. A déli szél egyre melegebb levegőt hoz.

Szenteste napja
Erősen felhős időre van kilátás. Főleg az ország északkeleti felén lehet szórványos csapadék: hajnalban még hó, ónos eső, majd csepergő eső valószínű. A déli szél egyre inkább megélénkül. 3 és 11 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Forrás: shutterstock

Karácsony első napja
Borongós idő lesz, és szórványosan fordul elő eső, szitálás. 5 és 12 fok között változhat a hőmérséklet, a déli, délnyugati tájakon lehetnek 10 fok feletti maximumok. A déli, délnyugati szél többfelé lesz élénk - írja a Köpönyeg

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!