Most kiderül, fehér karácsonyra számíthatunk-e

Forrás: shutterstock -
karácsony hideg havazás napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legutóbbi előrejelzések szerint ilyen idő vár ránk karácsonykor. 

Kedd


A sok napsütés mellett délután megnövekszik a fátyol-, majd a rétegfelhőzet, hózápor északkeleten fordulhat csak elő. Fokozatosan gyengül az északnyugati szél. -1 és +3 fok között alakul a csúcsérték.

Szerda


Változóan felhős idő lesz, de emellett mindenhol várható legalább néhány órás napsütés is. Csapadék nem lesz. Kemény fagyokra készülhetünk reggel, és délután is csak fagypont körül alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a légmozgás.

Csütörtök


Erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte nem várható csapadék, majd késő estétől az északi tájakon már kialakulhat hószállingózás, majd havas eső, eső is. Az ország északkeleti felén még egész nap fagyhat, de délnyugaton már +6 fokos enyheség lehet. A déli szél egyre melegebb levegőt hoz.

Szenteste napja


Erősen felhős időre van kilátás. Főleg az ország északkeleti felén lehet szórványos csapadék: hajnalban még hó, ónos eső, majd csepergő eső valószínű. A déli szél egyre inkább megélénkül. 3 és 11 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Forrás: shutterstock

Karácsony első napja


Borongós idő lesz, és szórványosan fordul elő eső, szitálás. 5 és 12 fok között változhat a hőmérséklet, a déli, délnyugati tájakon lehetnek 10 fok feletti maximumok. A déli, délnyugati szél többfelé lesz élénk - írja a Köpönyeg.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.