Koronavírusos a 35 éves világklasszis sportoló

Forrás: AFP/Filippo Monteforte -
tenisz Rafael Nadal koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Koronavírusos Rafael Nadal, a spanyolok 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszsztárja. A 35 éves klasszis hétfőn a közösségi oldalán jelentette be, hogy pozitív tesztet produkált, miután hazatért Mallorcára az abu-dzabi bemutatóversenyről.

"Az emírségekben kétnaponta ellenőriztek bennünket, minden tesztem negatív eredményt hozott. Vannak kellemetlen pillanataim, karanténba vonultam, és értesítettem a kontaktszemélyeket, akikkel az elmúlt napokban érintkeztem" - közölte a volt világelső.

A fertőzés következtében bizonytalanná vált, hogy korábbi terveinek megfelelően Nadal pályára lép-e az Australian Open január 3-án kezdődő, melbourne-i előversenyén. Egyelőre azt sem tudni, hogy elindul-e a január 17-én rajtoló Grand Slam-tornán.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A mallorcai játékos Abu-Dzabiban négy hónap kényszerszünet után tért vissza, lábsérülése már nem látszott rajta, ezzel együtt előbb 6:3, 7:5-re kikapott a brit Andy Murraytől, majd 6:7, 6:3, 10-6-ra, döntő rövidítésben alulmaradt a kanadai Denis Shapovalovval szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.