Kiderült, mi az omikron variáns leggyakoribb tünete - az emberek 90%-át érinti

Forrás: Science Photo Library -
tünet járvány omikron oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új vizsgálat kimutatta, hogy vannak olyan tünetek, amelyek szinte minden omikronnal fertőzött embernél elsőként jelentkeznek.

Az omikron variáns egyre jobban terjed világszerte, ezzel újabb komoly kihívás elé állítva az emberiséget. A szakértők nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minél több információt gyűjtsenek az új mutációról.

A szakértők elmondták, hogy az omikron tünetei sokban eltérnek az előző variánsok tüneteitől, leginkább egy megfázáshoz hasonlítanak.

Az Amerikai Infektológiai Intézet kutatói most azonban azt is megállapították, hogy az esetek 90 százalékában ugyanazok a tünetek jelentkeznek legelőször az omikronnal megfertőződött betegeknél - írja a Ripost a Daily Mail nyomán.

Ezek pedig a száraz köhögés, a torokfájás, valamint sok páciensnél jelentkezett még kimerültség és orrfolyás is.

Egy dél-afrikai doktornő, Angelique Coetzee azt is elmondta, hogy azoknál, akik oltatlanul kapták el az omikron variánst, heves fejfájás és izomfájdalom is jelentkezett a már említett tünetek mellett.

A koronavírus művészi illusztrációja Forrás: Science Photo Library

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.