Rendőrök ébresztették a magyar vandált, aki szétverte a buszt, majd elaludt az ülésen

károkozás szétverte a buszt majd elaludt benne magyar vandál szétvert busz Fejér megye szétverte a buszt vandálok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy súlyosan megrongált autóbuszhoz riasztották a rendőröket múlt vasárnap. A kiérkező járőrök azonban nem számítottak arra, hogy ilyen hamar kézre kerítik az elkövetőt.

Vasárnap érkezett a bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, hogy megrongáltak egy munkásokat szállító autóbuszt Adony-Szőlőhegyen. A tisztek a délelőtti órákban érkeztek a helyszínre, ahol megkezdték a helyszíni vizsgálatot, a nyomok rögzítését.

A busz vezető oldali ablakát betörték, a szélvédő több helyen is megrepedt, a jármű belsejében pedig hatalmas káosz fogadta a rendőröket. Széttörték a műszerfalat, egy részét kidobták az ablakon, a kormánykerék melletti kapcsolót pedig nem találták. A tettes több millió forintos kárt okozott a buszban.

Az Adony-Szőlőhegyen megrongált busz vezetőfülkéje Forrás: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a jármű belsejében folytatták a helyszínelést, amikor az egyik ülésen meglepetésükre megtalálták a feltételezett elkövetőt. Az egyenruhások felébresztették a 20 éves érdi férfit, aki egészen addig békésen szundikált a szétvert buszban.

A férfit a dunaújvárosi kapitányságra szállították, ahol részleges beismerő vallomást tett. Nagyobb kárt okozó rongálás bűntett elkövetése miatt, gyanúsítottként hallgatták ki – számolt be a nem mindennapi esetről a dunaujvaros.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.