Fegyveres betörő zavarta meg a brit királyi család karácsonyát: közleményt adott ki a rendőrség

Forrás: AFP/Victoria Jones
Forrás: AFP/Victoria Jones -
brit királyi család betörő II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Letartóztattak egy fegyveres férfit, miután szombaton betört a Londontól mintegy 30 kilométerre fekvő windsori kastély területére, ahol II. Erzsébet a karácsonyt tölti - közölte a rendőrség: a média vasárnapi beszámolói szerint a gyanúsítottnál számszeríj volt.

A dél-angliai Southamptonben élő 19 éves férfit őrizetbe vették, azzal gyanúsítják, hogy fegyveresen behatolt egy biztonsági területre - tájékoztatott a rendőrség. A közlemény szerint a férfi ugyan behatolt a védett területre, de nem jutott be egyetlen épületbe sem. A királyi család tagjait tájékoztatták az incidensről.

A 95 éves II. Erzsébet királynő Windsorban, fő rezidenciáján tölti a karácsonyt az idén először férje nélkül, miután Fülöp edinburghi herceg áprilisban meghalt. Szombaton több családtagja, köztük fiai, Károly és Edward és feleségeik is csatlakoztak hozzá.

A windsori kastély Forrás: Shutterstock.com / Eduard Wichner

A Daily Mirror című lap szerint a gyanúsítottat a térfigyelő kamerákon észlelték, a felvételen egy számszeríj volt látható nála.
"A biztonsági őrök nem hittek a szemüknek" - mondta egy biztonsági forrás a bulvárlapnak, megjegyezve, hogy nagy létszámú biztonsági személyzetet vezényeltek ki, szavatolandó a királynő biztonságát, aki lakrészében tartózkodott. Az újság szerint a biztonsági eljárások jelentős átértékelése várható az incidens után.

II. Erzsébet királynő karácsonyát egy betörő zavarta meg Forrás: AFP/Victoria Jones

A Mail on Sunday című lap úgy tudja, hogy a gyanúsított a nyílpuskán kívül egy kötéllétrával is fel volt szerelkezve, amelyet a kerítések átmászásához használt.

A hatósági közlemény szerint, bár az Egyesült Királyságban a nyílpuskák halálos fegyvernek minősülnek, viselésükhöz nem szükséges engedély vagy regisztráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.