Halálos áldozatot követelt az omikron-variáns: ismét életbe léptetett több, korábban már megszüntetett korlátozás Ausztráliában

Forrás: NurPhoto via AFP/Nikolas Kokovlis/NurPhoto/Nikolas Kokovlis -
omikron koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Ismét jelentősen nőtt Ausztráliában az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az egészségügyi hatóságok keddi összesítése szerint, egy halálesetért pedig első ízben az omikron vírusvariánst tették felelőssé.

A hatóságok hétfőn 10 269 új fertőzést és összesen öt halálozást jelentettek, azonban kiemelték azt is, hogy a kórházban ápoltak száma továbbra is alacsony. Az omikron okozta halálesettel kapcsolatban elmondták, hogy az áldozat egy Új-Dél-Wales állambeli idősotthon lakója volt, aki más betegségekben is szenvedett.

Forrás: NurPhoto via AFP/Nikolas Kokovlis/NurPhoto/Nikolas Kokovlis

Jóllehet a kormány nem kívánja megszakítani a fokozatos nyitást, néhány állam a saját hatáskörén belül ismét életbe léptetett több, korábban már megszüntetett korlátozást, például újra elrendelte a maszkviselést.

A növekvő esetszámok miatt jelentősen nőtt a karanténban lévők száma is, ami több szektor - köztük a légi forgalom és a szórakoztatóipar - visszaesését eredményezte, mivel számos ott dolgozó izolációra kényszerült.

A 23 milliós Ausztrália külső határai egyelőre továbbra is zárva tartanak, bár a hazatérő állampolgárokra már nem vár kötelező karantén, a kormány pedig azt is bejelentette, hogy engedélyezni fogja a belépést a külföldi diákok és a szakképzett munkaerő számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.