A Jóban Rosszban egykori sztárja, a sokat foglalkoztatott színész, aki szinkronhangként is sokak arcára csalt mosolyt, az utóbbi hetekben anyagi és egészségügyi gondjaival került reflektorfénybe. Azt azonban senki sem gondolta, hogy tényleg ekkora lehet a baj.

Damu Roland december 27-re virradóra elhunyt. A halálát koronavírus-fertőzés következtében kialakult súlyos tüdőgyulladás okozta. Rolandot többször is kórházban kezelték, legutóbb néhány héttel ezelőtt fektették be, ugyanis annyira kritikussá vált az állapota, hogy orvosi felügyeletre volt szüksége. A Honvédkórházból a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára szállították.

Senki sem akarta elhinni, hogy tényleg nagy a bajForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az állapota azonban nem javult, ekkor az orvosai felvetették, hogy jobbak esélyei, ha altatásban tartják és lélegeztetőgépre kötik. A szervezete így könnyebben fel tudja venni a harcot a vírussal és az általa okozott szövődményekkel szemben. Damu saját maga kérte, hogy a doktorok kössék lélegeztetőre. Három napig volt csak magánál a városmajori klinikán, miután mélyaltatásba került.

Roland minden segítséget megkapott, ám így sem tudta legyőzni a kórt. A szervei sorban leálltak, először a mája mondta fel a szolgálatot.

Az orvosok azt mondták neki, hogy sokkal több esélye van a túlélésre, ha lélegeztetőgépen kezelik. Mielőtt ez megtörtént, nagyjából mindennap beszéltünk telefonon és mindig mondta, hogy nincs jól, fáj a tüdeje, csúnyán köhög. Érezte, hogy valami komolyabb baja van. Aztán bekövetkezett, amitől a legjobban féltünk, meghalt a nagybátyám – mondta megtörten István, a színész unokaöccse a Borsnak.