Figyelmeztet a NASA: hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet

Forrás: Afp -
aszteroida NASA Föld január
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Januárban egy hatalmas méretű aszteroida fog elrepülni a Földtől nem messze. Az Asteroid 2013 YD48 névre hallgató, 104 méter átmérőjű égitest körülbelül öt és fél millió kilométerre lesz bolygónktól január 11-én.

Az Asteroid 2013 YD48 névre hallgató, 104 méter átmérőjű égitest körülbelül öt és fél millió kilométerre lesz bolygónktól január 11-én. Ez a távolság elsőre soknak tűnhet, azonban csillagászati mértékkel nézve egészen parányi. Az amerikai űrügynökség ezért fokozott figyelemmel kíséri az Asteroid 2013 YD48 elhaladását.

Hatalmas aszteroida fog elrepülni a Föld mellett januárban (A kép illusztráció) Forrás: Afp

A NASA megnyugtatott mindenkit: a vizsgálataik szerint a következő 100 évben a Föld biztonságban lesz a meteorit-becsapódásoktól. Legközelebb egy 300 méter átmérőjű, Apophis névre hallgató meteor csapódik majd valószínűleg a Földbe, de a számítások szerint még erre is minimum 40-50 évet várni kell - írja a Ladbible.

Hatalmas ütközés várható az egyik aszteroida holdjával - ekkor számíthatunk rá

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.