Megtörtént, amitől annyian tartottak: egy kismama egyszerre kapta el a koronavírust és az influenzát

Forrás: 123rf.com -
flurona koronavírus vírus influenza fertőzöttség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izraelben, egy várandós nőnél azonosították először a koronavírus és az influenza keresztezéséből létrejött Flurona vírust.

A szakemberek régóta tartottak attól, ami most bekövetkezett: keresztezte egymást az influenza és a koronavírus. Az új vírusváltozat a Flurona nevet kapta és egy terhes nőnél azonosították először Izraelben – írja a Mirror cikke alapján a Ripost. A kismama nem volt beoltva, így rendkívül súlyos tünetekkel került kórházba, jelenleg is az intézményben ápolják.

A tőle vett minták alapján a szakértők megállapították, hogy mind az influenza, mind a koronavírus fertőzés jelen van a szervezetében. Az övé az eddigi első ilyen eset: eddig még nem fordult elő, hogy a két vírus ilyen módon keresztezte volna egymást. Az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a két vírus jelenléte a szervezetben súlyos szövődményeket okozhat, elsősorban a tüdőre nézve.

Forrás: 123rf.com

Minden eddiginél intenzívebb influenzajárvány várható: azt javasolják, oltasd be magad ellenehttps://www.life.hu/egeszseg/20211119-minden-eddiginel-intenzivebb-influenzajarvany-varhato.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.