Ez a kisfiú az év első újszülöttje hazánkban: ebben a városban jött világra

Forrás: Shutterstock -
2022 Újév újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év első újszülöttje kisfiú lett: Miskolcon született. A fővárosban is kisfiú lett az év első újszülöttje.

Miskolcon, éjfél után 4 perccel született meg a kisfiú, aki 2022-ben az első újszülött az országban

A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra.
Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta. Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként.
A kórház azt is közölte, hogy tekintettel a járványügyi intézkedésekre a sajtó munkatársai jelenleg nem készíthetnek felvételt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A fővárosban is kisfiú lett az év első újszülöttje

A gyermek az Észak-Közép-budai Centrumhoz tartozó, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben született, 1 óra 51 perckor. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 3400 grammal és 54 centiméterrel született és a Benjámin nevet kapta. Benjámin természetes úton jött világra, édesanyja második gyermekeként. Mindketten jól vannak - közölték az MTI-vel.
A fővárosi állami intézmények szülészetei közül csak két másik kórházban született gyermek az új év első napján, de ők mindketten később.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.