Friss: Péntektől itt szigorodni fognak a maszkviselési szabályok

Forrás: Shutterstock -
maszkviselés COVID-19 covid egészség Maszk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A növekedő esetszámok miatt a szabadban is kötelezővé tették Párizsban a maszkviselést.

Péntektől kezdve Párizsban most már a szabadban is kötelező a maszkhasználat, mivel az új megbetegedések száma meghaladja a 200 ezer főt – írja a francia hírportál, a France24.

Az omikronnak, az új koronavírus variánsnak tudható be a fertőzések rohamos megugrása a francia egészségügy szerint.

„Az omikront már nem hullámnak, hanem szökőárnak nevezném"

– mondta szerdán a francia egészségügyi miniszter, Olivier Véran, aki azt is hozzátette:

"a jelenlegi ütemben Franciaországban minden másodpercben két ember tesztelése pozitív, a kórházakban a helyzet pedig egyre aggasztóbb."

város megálló fiatal nő maszk Forrás: Shutterstock

A szabályozás péntektől mindenkire vonatkozik, aki elmúlt 11 éves. Kivételt képeznek a járművekben ülők, a kerékpárosok, a kétkerekű közlekedési eszközökön közlekedők, például a robogókat használók és a sportolók– közölte a párizsi rendőrség közleményében.

Franciaországban a kormány módosítja a koronavírussal fertőzött emberekre vonatkozó karanténkövetelményeket is, annak ellenére, hogy minden eddiginél magasabb számú új megbetegedést regisztráltak – ismertette Olivier Véran a Le Journal du Dimanche című vasárnapi újságban.

Véran a lapnak elmondta, hogy a gazdaságot és a társadalmat megvédése a cél a súlyos zavaroktól, így hétfőtől a vírussal fertőzött, teljesen beoltott embereknek csak hét napig kell izolálniuk magukat, a nem beoltottaknak tíz napig kell majd karanténban maradniuk.

Sokkoló adatok: 18 percenként belehalt valaki Magyarországon a koronavírusbahttp://www.life.hu/egeszseg/20220103-sokkolo-18-percenkent-belehalt-valaki-magyarorszagon-a-koronavirusba.htmlNégy órát töltött egy repülőgép mosdójában a nő, miután kiderült, hogy elkapta a koronavírusthttp://www.life.hu/hirek/20211230-negy-orat-toltott-egy-repulogep-mosdojaban-a-no-miutan-kiderult-hogy-elkapta-a-koronavirust.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.