A népszerű énekes egy véletlen balesetben vesztette életét, ám rajongói két évtizeddel a halála után sem feledik kedvencüket. Nem csak ők, hanem a családtagjai is gondosan ápolják Jimmy emlékét.

Csoma Vera, Zámbó Jimmy első felesége a hetvenes évek végén kötötte össze életét a Királlyal. Szerelmükből egy gyermek született és Zámbó Krisztián édesapja nyomdokaiba lépve az énekesi pályát választotta.

Vera a válás óta egyedül él, és közel negyven év alatt nem talált még egy olyan nagy szerelmet, mint amilyen Jimmy volt számára. Az asszony az énekes halálának évfordulója alkalmából felidézte, mit mondott neki Jimmy a halála előtti utolsó beszélgetésük során.

Találkozni szeretett volna volt feleségével

Jimmy kérte Krisztiánt, hogy adja »Anyucit«. Mindig így hívott, ez megmaradt nála. Átvettem a telefont, beszélgettünk. Ekkor még nem tudtam, hogy ezek lesznek az utolsó szavai hozzám. Azt mondta, szeretne látni, és elhívott vacsorázni... De az élet közbe szólt és már nem tudtuk megejteni a találkozót

– emlékezett vissza arra a novemberi estére Vera a Story magazinnak, aki elárult még egy különös dolgot Jimmyvel kapcsolatban.

"Időnként vele álmodom. Egy évben egyszer biztosan. Érdekes, mert minden elhunyt szerettem, így ő is, él az álmomban. Egy család vagyunk, és boldogok. Talán ezzel üzeni nekem, hogy mind jól vannak odafenn, és a szeretet sosem szűnik meg."