Ámokfutó gyilkolta meg Angliában a magyar lányt: gyűjtést szerveztek, hogy testét hazahozhassák

adomány Anglia gyász magyar lány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlenül gyorsan, alig egy nap alatt jött össze 7 ezer fontos (3 millió forintos) összeg, amelynek segítségével hazahozhatták annak a fiatal magyar lánynak a holttestét, akit novemberben gyilkolt meg a lengyel ámokfutó Bradfordban.

B.Bori tanárként dolgozott Angliában, közben pedig a Bradfordi Egyetemen tanult tovább. Emellett a helyi egyházközösség tagja volt, munkatársai és a hívek is mind nagyon szerették. November 23-án egy lengyel férfi késsel támadt Borira és tanártársára a lány lakásán, ahol Bori olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Az egész város gyászba borult a történtek után, több száz ember gyűlt össze a búcsúztatására. Borit a családja mindenképp itthon szerette volna eltemetni, ez azonban rendkívül költséges volt, így kinti barátai gyűjtést indítottak, hogy Bori teste a családjához kerülhessen.

A adománygyűjtés elképesztően sikeresnek bizonyult, alig egy nap alatt meglett a kellő összeg. Azóta már több, mint 6 millió forint gyűlt össze, így meghosszabbították a gyűjtést, hogy ezzel segítsenek létrehozni egy olyan oktatási alapítványt, amilyet Bori is szeretett volna - írja a Telegraph and Dargus című helyi lap.

A lány ugyanis tanulmányai után speciális nevelési igényű gyerekekkel szeretett volna foglalkozni, azt tervezte, hogy ilyen irányú iskolát alapít a jövőben Magyarországon. A lengyel ámokfutó a képzés befejezése előtt egy héttel tört az életére - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.