Kereszteződő koronavírus-variánst fedeztek fel, de a tudósok szerint van egy kis bökkenő

Forrás: Science Photo Library -
járvány covid deltakron koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az omikron és a delta-variáns jegyeit egyszerre mutató "deltakron" felfedezőjét azzal vádolják, hogy pusztán laboratóriumi hiba eredménye az új variáns észlelése, és nem is létezik. 

Néhány tudós kitart amellett, hogy az új, kereszteződő variáns valószínűleg laboratóriumi hibából fakadó fertőzés eredménye.

Koronavírus művészi illusztrációja Forrás: Science Photo Library

A deltakront felfedező tudós, Leonidos Kostrikis válaszként közleményt küldött a Bloombergnek, amiben elmondja, hogy az új vírustörzs "evolúciós jeleket mutat" és nem egyedi rekombinációs esemény eredménye.

Azt is elmondta, hogy a deltakron-fertőzés magasabb azoknál a betegeknél, akik kórházba kerültek koronavírus-fertőzéssel, mint azoknál, akik nem kerültek kórházba. Hozzátette, hogy a begyűjtött mintákat több ország több laboratóriumában tesztelték, és egy izraeli laboratóriumban is kimutatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.