Vascső szúrta át annak sofőrnek a testét, akibe hátulról, fékezés nélkül rohantak bele

Forrás: http://ugyeszseg.hu/ -
vascső ügyészség baleset vádemelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 47 éves férfival szemben, akinek a néhány másodpercnyi figyelmetlensége miatt történt balesetben a külföldi állampolgárságú sértett lebénult.

A vád szerint a férfi 2020. március 26-án, a délelőtti órákban az M3 autópályán Nyíregyháza irányába közlekedett kisteherautójával. Jóval előtte, hasonló kategóriájú kocsit vezetve haladt a sértett, aki a járművével Franciaországból indulva Románia felé tartott, melyben különböző lomokat, használati cikkeket, illetve 2-3 méter hosszúságú fémrudakat szállított.

A külföldi jármű az autópálya külső forgalmi sávjában – bár műszaki meghibásodása nem volt – ismeretlen okból megállt, amit a mögötte 117-123 km/óra sebességgel haladó férfi kb. 6 másodpercen keresztül nem észlelt, így abba fékezés nélkül belehajtott.

A sértett járműve Forrás: http://ugyeszseg.hu/

A hátulról történő ütközés következtében a raktérben lévő egyik vascső a raktér falát átütve átszúrta a vezetőülésen tartózkodó sértett lapockáját, és több csigolyáját is roncsolta. Ennek következtében a román férfi kerekesszékbe került. Állapotában gyógykezelés mellett sem várható érdemi javulás.

A vádlott a KRESZ legáltalánosabb szabályát szegte meg, mely szerint, aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztessen. A baleset bekövetkezésében ugyanakkor közrejátszott az is, hogy a sértett az erre vonatkozó tilalom ellenére megállt az autópályán.

Az Egri Járási Ügyészség a maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset okozásának vétsége miatt benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől való eltiltást kért - olvasható az ügyészség holnapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.