Zápor, hózápor, ónos eső várható: ezeken a területeken számíthatsz rá

Forrás: OMSZ -
időjárás hózápor zápor ónos eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, ahol melegfront várható, más országrészekben hóra és hózáporra lehet számítani. 

Csütörtök


Északnyugat felől többször megnövekszik a felhőzet, északkeleten fordulhat csak elő hószállingózás, vagy szitálás. -2 és +6 fok között alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk.

Péntek


Északkeleten, keleten tartósan ködös, borult időre számíthatunk hószállingózással, ónos szitálással. Ugyanakkor az ország nagyobbik nyugati részén sok napsütés valószínű, csapadék nélkül. Általában 5-10, de a tartósan ködös tájakon csak -5, 0 fok között várható a hőmérséklet.

Forrás: OMSZ

Szombat


Északkeleten továbbra is tartósan ködfelhős, fagyos idő lesz. Máshol változóan rétegfelhős időre van kilátás, a legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. +6 fok körüli értékeket mérhetünk, de ÉK-en egész nap fagyni fog.

Vasárnap


Az ország nagy részén már rétegfelhős, szürke idő valószínű, inkább csak délnyugaton lesznek napos tájak. Zúzmara, hószállingózás főleg északkeleten alakul ki. -3 és +5 fok között változhat a csúcsérték.

Hétfő


Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, de csak néhol alakul ki zápor, vagy hózápor. Az ÉNy-i szél többfelé lesz erős, olykor viharos. A maximum +5 fok körül várható - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.