Egy 25 éves férfi tavaly áprilisban a HÉV Aquincum megállóhelyének a közelébe csalt és életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerített egy nőt.

A vádirat szerint egy 25 éves férfi az élettársa, egy nő fotójával regisztrált egy társkereső oldalon, ahol nőkkel ismerkedett. Így ismerte meg a sértettet, akivel levelezett, majd 2021. április 4-én délutánra találkozót egyeztetett vele a H5-ös HÉV III. kerület, Aquincum megállójához. Amikor a sértett a helyszínre ért, üzenetet küldött. A vádlott azt válaszolta, hogy egy sérült macskát talált, ezért egy közeli boltba ment, és a holmiját rábízta egy fiúra, akit az Amfiteátrumnál talál. A sértett megkereste a vádlottat, akit a levelező partnere által említett fiúnak hitt, és beszélgettek. A közös várakozás során a férfi különböző okokra hivatkozva többször magára hagyta a nőt azért, hogy újabb üzeneteket küldjön az álprofilról, és ezzel a helyszínen tartsa őt - írja az ugyeszseg.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

Az egyik ilyen távollét után visszatérve a férfi átkarolta, magához húzta, és ölelgetni kezdte a nőt. A sértett eltolta magától, és elindult a HÉV megálló irányába, ekkor azonban a férfi megragadta és a földre rántotta. A nő dulakodott a támadójával, aki megfenyegette, hogy megkéseli, majd a megfélemlített nőt szexuális cselekményre kényszerítette.

A rémült, de a lélekjelenlétét el nem vesztő nő közben megtalálta, és felvette a földről a dulakodás közben zsebéből kiesett sniccer pengét, és azzal a férfi combja felé szúrt. A vádlott ekkor a nőt hanyatt lökte, a nyakát hátulról átkarolta, miközben a sértett segítségért kiáltott. A kiáltást meghallva egy járókelő rákiáltott a férfira, aki elengedte a sértettet és elmenekült.

Forrás: ugyeszseg.hu

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 25 éves férfival szemben szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett egy vele szemben korábban, hasonló ügyben kiszabott 1 év 10 hónap tartamú felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésére is.