Néhány héttel 113. születésnapja előtt hunyt el a világ legidősebb férfija

Forrás: Guinness World Records -
Guinness Rekord spanyol legidősebb férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Huszonnégy nappal 113. születésnapja előtt elhunyt a spanyol Saturnino de la Fuente, akit a világ legidősebb férfijaként tartott nyilván a Guinness Világrekordok.

A Spanyolország északnyugati részén, León városában élő férfit tavaly szeptemberben, 112 éves és 211 napos korában ismerte el világcsúcstartóként a Guinness. Kedden, amikor váratlanul meghalt egyik lányának házában, 112 éves és 341 napos volt.

Saturnino de la Fuente 1909. február 11-én született León egyik elővárosában, Puente Castróban. A mindössze 150 centiméter magas férfi alacsony termete miatt megúszta a részvételt a spanyol polgárháborúban, és 13 éves korától egy cipészműhelyben dolgozott, később saját cipőgyára lett.

Néhány héttel 113. születésnapja előtt elhunyt a világ legidősebb férfija, Saturnino de la Fuente Forrás: Guinness World Records

A férfinak hét lánya és egy fia, 14 unokája és 22 dédunokája született. Gyermekei közül hármat túlélt.
Spanyol sajtóbeszámolók szerint a férfi aránylag jó testi és lelki állapotban volt matuzsálemi kora ellenére. Élete során sok mindent át- és túlélt, a polgárháború idején például azt, hogy egy lezuhanó német bombázó romba döntött egy házat, amelyben ő is ott volt.

2020 végén ő volt az első ember, akit beoltottak a koronavírus ellen León tartományban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.