Újra lecsapott a csendes gyilkos Pécsett: egy ember életét vesztette

csendes gyilkos katasztrófavédelem Pécs mérgezés szén-monoxid mérgezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán éjjel riasztották a pécsi tűzoltókat, akik az egyik áldozat életét már nem tudták megmenteni.

Szén-monoxid miatt lett rosszul két ember tegnap éjszaka Pécs külvárosában, az egyik családi házban a Karvaly dűlőn. A bejelentés után a tűzoltók azonnal a helyszínre vonultak, azonban az egyik áldozaton már nem tudtak segíteni, ő a kiérkezésük előtt életét veszítette.

A szén-monoxid-mérgezés a csendes gyilkos (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A szakemberek a ház alagsorában található gázkazán közelében magas szén-monoxid koncentrációt mértek. A rosszul működő kazán és a szellőzés hiánya vezethetett a mérgező káz kialakulásához. A házban nem volt szén-monoxid-érzékelő, emellett a kazánnal is problémák voltak. A lakók azt is tervezték, hogy kicserélik a készüléket.

Valamennyi nyílt lánggal működő fűtőeszköz és vízmelegítő forrása lehet a mérgező gáznak, hiszen ha nem jó a szellőzés, ezek a berendezések elhasználják a helyiség levegőjét, tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a szén-monoxid – írja beszámolójában a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.