Hóvihar söpört végig Görögországon, Athén környékén súlyos fennakadásokat okozott a közlekedésben. Az egyik autópályán több ezer ember rekedt a járművében, a katasztrófamentőknek és a hadseregnek kellett őket kimenteniük keddre virradóan - közölték a hatóságok.

Kedd hajnalra 3500 embert sikerült kimenteni a hó fogságából, pontosabban volt, aki autóját otthagyva gyalog indult haza. A főváros körüli gyűrűn mintegy 1200 autó vesztegelt még kedden délelőtt is - mondta egy kormányszóvivő. "Nagyon nehéz éjszakánk volt, a mentés emberfeletti erővel még mindig tart, ráadásul további havazásra lehet számítani" - jelentette ki, utalva arra, hogy az Elpidának elnevezett hóvihar szerdáig tombol az előrejelzés szerint.

A hóvihar súlyos fennakadásokat okozott, úton rekedt embereket kellett kimenteni GörögországbanForrás: AFP/Stringer / SOOC/Stringer

Azoknak, akik autójukban maradtak az autópályán, a hadsereg élelmet, vizet és takarókat osztott ki.
A rendkívüli időjárás miatt a kormány keddre Athén környékére és egyes szigetekre vonatkozóan munkaszüneti napot rendelt el, a közintézmények és a magánvállalkozások is zárva maradtak, kivéve az élelmiszerboltokat, a gyógyszertárakat és a benzinkutakat. Athén egy részén megszakadt az áramszolgáltatás, amelynek a helyreállításán folyamatosan dolgoznak.
A hóakadály miatt volt egy vasúti baleset is, amelyben 15 utas megsérült.