A hóvihar súlyos fennakadásokat okozott, úton rekedt embereket kellett kimenteni Görögországban

Forrás: AFP/Stringer / SOOC/Stringer -
életmentés hóvihar Görögország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hóvihar söpört végig Görögországon, Athén környékén súlyos fennakadásokat okozott a közlekedésben. Az egyik autópályán több ezer ember rekedt a járművében, a katasztrófamentőknek és a hadseregnek kellett őket kimenteniük keddre virradóan - közölték a hatóságok.

Kedd hajnalra 3500 embert sikerült kimenteni a hó fogságából, pontosabban volt, aki autóját otthagyva gyalog indult haza. A főváros körüli gyűrűn mintegy 1200 autó vesztegelt még kedden délelőtt is - mondta egy kormányszóvivő. "Nagyon nehéz éjszakánk volt, a mentés emberfeletti erővel még mindig tart, ráadásul további havazásra lehet számítani" - jelentette ki, utalva arra, hogy az Elpidának elnevezett hóvihar szerdáig tombol az előrejelzés szerint.

A hóvihar súlyos fennakadásokat okozott, úton rekedt embereket kellett kimenteni Görögországban Forrás: AFP/Stringer / SOOC/Stringer

Azoknak, akik autójukban maradtak az autópályán, a hadsereg élelmet, vizet és takarókat osztott ki.
A rendkívüli időjárás miatt a kormány keddre Athén környékére és egyes szigetekre vonatkozóan munkaszüneti napot rendelt el, a közintézmények és a magánvállalkozások is zárva maradtak, kivéve az élelmiszerboltokat, a gyógyszertárakat és a benzinkutakat. Athén egy részén megszakadt az áramszolgáltatás, amelynek a helyreállításán folyamatosan dolgoznak.

A hóakadály miatt volt egy vasúti baleset is, amelyben 15 utas megsérült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.