Teljesen összetört Csollány Szilveszter edzője, a végsőkig remélte, hogy Szilas felépülhet

Forrás: AFP/William West -
Csollány Szilveszter gyász edző Vereckei István elhunyt Csollány Szilveszter koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január 24-én elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász, akit az egész ország gyászol.

Alig pár hét alatt egy újabb ismert ember lett a koronavírus áldozata. Kóbor János és Damu Roland után Csollány Szilveszter szervezetét is megtámadta és legyőzte a betegség. Az 51 sportoló közel két hónapon át volt lélegeztetőgépen, és bár sokan imádkoztak érte, szervezete végül feladta a harcot.

Egykori edzője, a tornaválogatott korábbi szövetségi kapitánya, Vereckei István jó barátja volt az olimpikonnak. Amikor meghallotta a szörnyű hírt, alig tudott megszólalni. Elcsukló hangon nyilatkozott tanítványáról.

Sydney-ben lett olimpiai bajnok Csollány Szilveszter Forrás: AFP/William West

"Persze, nem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy megtörténhet a legrosszabb, de reménykedtem, hogy nem így lesz. Nagyon sok közös élményünk volt. Rengeteg helyen voltunk csak ketten, versenyeken vagy például halászléfőző fesztiválokon, jól megértettük egymást

Nagyon bíztam a felépülésében, mert úgy gondoltam, rendbe jöhet, annyira erős volt, hogy hittem, ezt a harcot is megnyeri. Vártam, hogy bekövetkezzen a pozitív változás az állapotában és visszatérjen közénk. Szörnyű, hogy itt hagyott minket" – mondta a Blikknek a mesteredző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.