Ötvenegy éves korában elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, az Újpest, a Dunaferr és a Honvéd korábbi sportolója.

A gyászhírt a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság osztotta meg Facebook-oldalán.

Az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt – közölte a szövetség. Csollány Szilveszter közel két hónapja került kórházba koronavírus-fertőzéssel.

A sportoló pályafutása során összesen 11 alkalommal ért a csúcsra itthon, nem számolva a négy csapataranyát. Az egész ország egy emberként drukkolt azért, hogy legyőzze a vírust, de ez sajnos nem sikerült. Csollány Szilveszter több mint ötven napig küzdött az életéért  az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, és bár Zacher Gábor néhány nappal ezelőtt még arról beszélt, hogy annak lehet örülni, hogy a szervezete még nem adta fel.

Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát  

- mondta bizakodva Zacher.

Forrás: Lantos Gábor

Berki Krisztián a borítóképét is megváltoztatta, emlékezve jó barátjára. Csollány Szilvesztert utoljára az Exatlonban láthattuk, ahol a Bajnokok csapatát erősítette.