2 éve halt meg Kobe Bryant és lánya, Gianna: szobrot állítottak nekik a tragédia helyszínén

Forrás: MTI/AP/Ashley Landis -
Gianna Bryant Kobe Bryant özvegye Kobe Bryant
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kobe Bryant halálának második évfordulóján felavatták a Los Angeles Lakers legendás kosárlabdázójának és lányának emléket állító szobrot.

A 74 kilogrammos bronz alkotást a kaliforniai Calabasasban ott helyezték el, ahol az NBA-sztár és 13 éves lánya hét másik személlyel együtt életét vesztette egy helikopter-balesetben 2020. január 26-án.
A szobor Bryant-et és lányát, Giannát ábrázolja, mindketten kosárlabdás felszerelésben állva egymásra mosolyognak, a talapzaton pedig az áldozatok neve mellett a kosaras egyik leghíresebb mondata áll: "Hősök jönnek-mennek, de a legendák örökké élnek!"

2 éve halt meg Kobe Bryant és lánya, Gianna: emlékművet állítottak a tragédia helyszínén Forrás: MTI/AP/Ashley Landis

A Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.