A Dal 2022: íme, ők az első válogató nyertesei

Forrás: MTVA / Sárosi Zoltán -
Mező Misi A Dal 2022 Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Holtversenyben a Ruby Harlem & Roy a Még ma este és Sándor Szofi a 21 gramm című dallal nyerte A Dal 2022 első válogatóját szombaton.

A Ruby Harlem & Roy és a Még ma este, valamint Sándor Szofi és a 21 gramm egyaránt 36 pontot kapott, mögöttük 33-33 pontot érdemelt ki és ugyancsak az elődöntőbe került a Pankastik! Hosszú volt a nyár című dala, valamint Majoros Csenge és a Földöntúli szerelem című szám.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Ya Ou és a Zsákutca című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A dalokat Wolf Kati énekesnő, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta.

A Dal 2022 megújult zsűrije: Mező Misi, Wolf Kati, Egri Péter és Ferenczi György Forrás: MTVA / Sárosi Zoltán

Az első válogató extra produkciójaként Wolf Kati a Boldogság utca 100. című dalt adta elő. A műsor kezdetén a versenyzők közös produkcióval tisztelegtek Kóbor János emléke előtt. Az Omega együttes énekese decemberben hunyt el.

A Dal 2022 két műsorvezetője Rókusfalvy Lili és Király Viktor, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.