Hoppá! Újabb funkcióval bővül a Messenger: ennek sokan nem fognak örülni

fotó Messenger screenshot beszélgetés üzenet Facebook Messenger képernyő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Facebook csevegője, a Messenger több olyan megoldással is bővült, ami annak az esélyét csökkenti, hogy mások visszaéljenek az adatainkkal. Mark Zuckerberg megmutatta az egyik ilyen funkciót.

A Messengerben már mindenki számára elérhető a titkosítás, ami megakadályozza, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a beszélgetésünkhöz. Ez csak az egyik védelmi lehetőség, ugyanis vannak eltűnő üzenetek is, amik 12 órával a megnyitásuk után automatikusan törlődnek.

A funkcióhoz tartozik egy nagyon hangsúlyos adatvédelmi fejlesztés, aminek sokan nem fognak örülni, ha ugyanis bárki képernyőfotót készít a beszélgetésről, akkor arról a partnere is tudni fog.

Mark Zuckerberg a napokban Facebook-bejegyzésében is megmutatta, hogy kell elképzelni ezt a funkciót. Jól látszik, hogy a Meta főnöke feleségével váltott néhány szót a Messengeren, amikor a nő egy képernyófotót készített. Bár a fotó maga nem látszik, az igen, hogy elkészült.

A fejlesztés azt nem teszi lehetővé, hogy távolról kitöröljük a képernyőfotót, de jelez, hogy a másik tudja: valamit lementettek a beszélgetésből. Az újdonság egyik leggyengébb pontja, hogy egyelőre csak az eltűnő üzeneteknél működik, a hagyományos chatben nem. Ráadásul a biztonságosabb üzengetés sem automatikus, azt a felhasználónak kell aktiválnia, miután a partnert kiválasztotta. -írja a Promotions.

Már Mark Zuckerberg sem bízik a Facebookban? Más alkalmazást használhttps://www.life.hu/hirek/20210408-mar-mark-zuckerberg-sem-bizik-a-facebookban-mas-alkalmazast-hasznal.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.