Kiderült, hány érmet nyerhetünk a téli olimpián: ezt jósolják nekünk

Forrás: AFP/RIA Novosti/Konstantin Chalabov -
téli olimpia gyorskorcsolya érem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az AP amerikai hírügynökség jóslása szerint a magyarok két bronzérmet nyernek a pénteken rajtoló pekingi téli olimpián.

A 109 szám dobogósait előrevetítő összeállításban

két rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és az amerikai születésű Krueger John-Henry szerepel bronzérmesként.

Előbbit a szám világkupagyőzteseként 500 méteren két hazai sportoló, a címvédő, világbajnok és világcsúcstartó Vu Ta-csing, illetve Zsen Ce-vej mögött várja harmadiknak az AP. Utóbbit pedig 1000 méteren, azaz abban a számban jósolja a dobogó legalsó fokára, amelyben négy éve - még amerikai színekben - második lett. Krueger előtt a dél-koreai Hvang Tae Hon és a kanadai Pascal Dion szerepel.

Két érmet nyerhetünk a téli olimpián - Képünk illusztráció Forrás: AFP/RIA Novosti/Konstantin Chalabov

Az 5000 méteres férfi váltó ugyan címvédőként indul majd Pekingben, de az AP prognózisában nem szerepel az első három között, ugyanis a dél-koreai stafétát írja arany-, a kanadait ezüst- és a kínait bronzérmesnek.

A rövidpályás gyorskorcsolya az egyetlen magyar éremesélyes sportág a téli olimpián.

A magyar szövetség 10-15 olimpiai pont megszerzését reméli. Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó - Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban - megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.