A debreceni kupán történt karkötő-ügy még a bírákat is meglepte. A 2000 méteres vegyesváltó szám döntőjében biztos érmesnek tűnt a magyar csapat, amikor Liu Shaolin Sándor befejező emberként váratlanul elesett a jégen.

Liu Shaolin Sándor bukása mindenkit meglepett a debreceni kupán. Boritékolható volt a magyar csapat érme, azonban Liu Shaolin váratlanul elcsúszott. Hamar kiderült, hogy az olimpiai bajnok gyorskorist vesztét egy karkötő okozta. Sokan észlelték a malőrt, a tárgyat mégsem vette fel senki. A sportoló úgy gondolja, hogy valamelyik versenytársa ejthette el véletlenül az ékszert. 

Az olimpiai bajnok teljesen kiakadt:

"Mostantól tizenöt karkötővel fogok lemenni korcsolyázni, és majd dobálgatom" – fakadt ki a futam után. "Nem tudom, hogyan lehetett nem döntést hozni. Egy negyed- vagy egy elődöntőben biztosan továbbjuttatás lett volna, nem tudom, hogy a döntőben mi a szabály, ha kizárták volna őket, akkor sem jártunk volna jobban, de legalább lett volna valamilyen következménye. Igazából ez bosszant kicsit, mert akár a lábamat is eltörhettem volna" -zárta sorait Liu Shaolin.

A Bors információi szerint azért sem születhetett eddig döntés, mert a bírák sem találkoztak még hasonló esettel, így nincs az esetre vonatkozó szabály sem. A debreceni karkötő-üggyel a sportág szabályalkotó testülete is foglalkozhat majd- írja az Origo Sport.