12 gyereket és két felnőttet vittek kórházba egy nyíregyházi iskolából: rosszul lettek

iskola Nyíregyháza rosszullét gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tömeges rosszullét miatt szállítottak kórházba több gyereket és felnőttet a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumából kedd délután.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, a mentők 12 gyereket és két nőt vittek stabil, jó állapotban a nyíregyházi kórház sürgősségi osztályára. Hozzátette, mindannyian torokkaparásra és enyhébb köhögésre panaszkodtak.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a katasztrófavédelmi mobil labor mérései azonban semmilyen veszélyes anyagot nem mutattak ki az iskola épületében - mondta Rutkai-Dér Vivien, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A Szabolcs Online azt írta, több mint 270 gyerek várakozott az iskola előtt, amíg a rendőrök, tűzoltók és mentők azt vizsgálták, mi okozta a rosszulléteket.

A portál szerint az első információk klórgázmérgezésről szóltak, ám a megkérdezett diákok és pedagógusok nem érezték a vegyület jellegzetesen szúrós szagát. Többen arra panaszkodtak, hogy amíg kiterelték őket az iskola épületéből, valami köhögésre ingerelte őket és kapart a torkuk.

A beszámoló szerint az egyik megkérdezett diák azt mondta, az egyik gyerek paprikaspray-vel szórakozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.