A Dunába zuhant egy nő a Szabadság hídnál - Másfél órán át harcoltak az életéért

mentő Duna vízirendőr életmentés rendőrség mentés dráma újraélesztés lezuhant vízimentő hős hőstett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél órán át harcoltak a vízbe esett nő életéért a hős rendőrök, végül a mentősökkel közösen sikerült megmenteniük őt. 

Éppen a szokásos mentős járőrszolgálatát végezte a vízen Tubak Dávid főtörzsőrmester, körzeti megbízott és Virág István Richárd törzsőrmester, hajóvezető, amikor riasztást kaptak:

„A bejelentő egy nagyobb csobbanást hallott a Szabadság híd környékén, elmondta, hogy egy sötét foltot lát sodródni a hídtól lefelé, a budai oldal térségében" - mondta el a Borsnak Tubak Dávid, aki kollégájával együtt nem tétlenkedett, azonnal a helyszínre sietett.

Szabadság híd Fotó / Mediaworks

A megjelölt ponton rögtön észrevették az eszméletlenül sodródó nőt, akit a hajója emeltek, és a főtörzsőrmester meg is kezdte az újraélesztését, amit a parton a mentőkkel felváltva folytatott tovább. A másfél órás küzdelemnek meglett az eredménye: a középkorú hölgyet sikerült megmenteniük.

„Csak leültem, és megkönnyebbültünk, hogy sikerült. Azóta már kétszer is érdeklődtünk az állapota felől" – mesélte a rendőr, aki nagyon hálás a kollégáinak és a mentősöknek is a csapatmunkáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.