Károly herceg ismét elkapta a koronavírust: nem tudni, milyen állapotban van

123rf.com -
covid Károly herceg koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pozitív lett Károly brit trónörökös legutóbbi koronavírus-tesztje - jelentette be csütörtökön a walesi herceg londoni hivatala.

A Clarence House a Twitteren közzétett rövid tájékoztatásban nem részletezte, hogy a 73 esztendős trónörökösnek - II. Erzsébet királynő elsőszülött fiának - vannak-e tünetei.

A közleményben csak annyi olvasható, hogy Károly herceg csütörtök délelőtt kapta az értesítést a pozitív koronavírus-szűrési leletről, és ezután karanténba vonult.


A tájékoztatás szerint a trónörökös csütörtökön a dél-angliai Winchesterbe látogatott volna, de mélységes sajnálatára ezen a programon most nem tud részt venni, és az eseményt átszervezik, minél közelebbi időpontra.

Károly herceg koronavírusos 123rf.com

A trónörökös szervezetében másodszor mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Először a nagy-britanniai koronavírus-járvány első hullámának kezdetén, 2020. március 25-én jelentette be a Clarence House, hogy a walesi herceg megfertőződött.


Károly hivatalának akkori tájékoztatása szerint a trónörökös enyhe tüneteket észlelt magán, felesége, Kamilla cornwalli hercegnő nem lett koronavírusos.

A Clarence House csütörtöki első, rövid tájékoztatása ezúttal nem tér ki arra, hogy Kamillát is alávetették-e koronavírus-szűrésnek.


Károly - a királynő és néhai férje, a tavaly áprilisban, századik születésnapja előtt néhány héttel elhunyt Fülöp edinburghi herceg legidősebb gyermeke - az első helyen áll a brit trónutódlási sorban.
Nem megerősített, de nem is cáfolt brit sajtóértesülések szerint

2020 tavaszán Vilmos cambridge-i herceg, Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia is átesett a koronavírus-fertőzésen.


Vilmos - aki édesapja után majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz - a sajtónak nyilatkozó udvari illetékesek szerint azért nem hozta annak idején nyilvánosságra koronavírus-fertőződését, mert úgy gondolta, hogy "voltak ennél fontosabb dolgok is az országban", és nem akart senkinek aggodalmat okozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.