Tévedésből hatalmas kártérítést kapott a férfi: 968 ezer milliárd forint ütötte a markát

áramszolgáltató kártérítés pénz Nagy-Britannia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy véletlennek köszönhetően 968 ezer milliárd forint ütötte a markát kártérítés címén egy brit férfinak. Az átutálás összege kicsit több, mint Nagy-Britannia 2021-es teljes GDP-je.

Még 2021 novemberében történt, hogy akkora vihar tombolt Nagy-Britanniában, hogy tízezrek áram nélkül maradtak több napra. A BBC írt arról, hogy az áramszolgáltató most küldte ki a jogosultaknak a kártérítést.

Forrás: shutterstock

Gareth Hughes, a 44 éves brit férfi úgy gondolta, hogy nem elég neki 135 font, így panasszal élt az áramszolgáltatónál, aki igazat adott neki. A kompenzációs csekk teljesen sokkolta, ugyanis véletlenül a méróóra számát jegyezték be az átutalás összegéhez, ezért 2300 milliárd fontot, azaz 968 ezer milliárd forintot utaltak neki. Később kiderült, hogy még 74 másik embernek is rossz összeget utaltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.