Javítanának a magánélet és a munkahely egyensúlyán: négynapos munkahetet vezetnek be

Forrás: Shutterstock -
munkahely magánélet munkahét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több munkaügyi reformot is elfogadott a belga parlament, melyekkel a magánélet és a munkahely egyensúlyának megteremtése a cél.

A belga kormény több reformot is elfogadott, ezek a munkavállalóknak kedveznek. Mostantól joguk van a munkaidő után kikapcsolni a munkahelyi eszközeiket, és ignorálni a főnök megkeresését anélkül, hogy megtorlástól kellene tartaniuk.

Változásokat vezetett be a belga kormány Forrás: Shutterstock

Ezen kívül kérhetik a négynapos munkahetet a munkáltatótól, aki ezt csak alapos indokkal utasíthatja vissza. Hat hónap próba után pedig eldönthetik, hogy visszaállnának a régi rendszer szerinti munkavégzésre, vagy maradnának a négynapos munkahétnél. Ez azt jelenti, hogy négy napba kell belesűríteni azt, amit eddig öt nap alatt végeztek el, tehát a heti 38 órát le kell dolgozni. Ezért is helyezték a munkavállalók kezébe a döntést - írja a Euro News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.