"El sem hiszem, ami megtörtént" - szívszorító sorokkal búcsúzik családtagja a Deák téren elhunyt biztonsági őrtől

Fotó: Koncz Márton - Origo -
halál Deák tér biztonsági őr Gattyán György Szén-monoxid-mérgezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két fiatal biztonsági őr vesztette életét Budapesten, a Deák téren egy aláírásgyűjtő sátorban. Halálukat szén-monoxid-mérgezés okozhatta. Az idősebb áldozat hozzátartozója szívszorító sorokkal búcsúzott szerettétől.

Egy 21 éves és egy 26 éves biztonsági őr vesztette életét a Deák téren egy aláírásgyűjtő sátorban. Halálukat egy nagy méretű, gázzal működtetett hősugárzó okozhatta, a két férfi szén-monoxid-mérgezést kaphatott. Családtagjaik telesen összetörtek, az idősebb áldozat hozzátartozója szívszorító sorokkal búcsúzott szerettétől.

Szén-monoxid-mérgezés végezhetett a két biztonsági őrrel Fotó: Koncz Márton - Origo

"El sem hiszem, ami megtörtént, Isten nyugtasson, legyen neked könnyű, az angyalok őrizzék álmaidat. Hihetetlen, igaz, jó testvér voltál. De sokat táncoltunk együtt, Istenem" - idézi a Blikk a szavait. Az egyik áldozat a sajtóértesülések szerint három gyermeket hagyott hátra.

Az elhunytak hozzátartozói teljesen összetörtek Fotó: Koncz Márton - Origo

A rendőrség nyomozást indított az ügyben ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.

"Egy ember halála esetén egytől öt évig terjedő szabadságvesztés járhat, két áldozat esetén viszont már akár nyolc évnyi börtönbüntetés is kiszabható. A szakértők ilyenkor azt vizsgálják, hogy volt-e olyan foglalkozási szabály, amit megszegtek, és ha igen, ki. De annak is utána kell járni, hogy az alkalmazottak részesültek-e megfelelő munkavédelmi oktatásban. Amennyiben kizárólag az elhunytak vétettek, megszüntetik az eljárást" - mondta az ügytől független jogász, dr. Tran Dániel.

A két biztonsági őr a hideg miatt teljesen bezárhatta a sátrat, a hősugárzó lángja pedig felemésztette az összes levegőt, így következhetett be a tragédia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.