Szinte az egész országra veszélyjelzést adtak ki: durva időjárás közelít felénk

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
időjárás-előrejelzés időjárás viharos szél figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Változóan felhős időre van kilátás pénteken. Délelőtt több lesz a napsütés, amihez viharos szél is társul.

Péntek reggel, délelőtt fokozatosan erőre kap a délnyugati irányú szél, amit leginkább az északkeleti megyékben (Hajdúság, Nyírség) viharos (65-80 km/h) széllökések is kísérhetnek. Délután északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek mentén a szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és viharossá fokozódik (ennek a délnyugati tájakon kisebb a valószínűsége). A legerősebb széllökések 65-90 km/h között alakulhatnak, de gomolyfelhők környezetében - főként északnyugaton, északon - akár a 90 km/h-t is meghaladhatják. A légmozgás csak péntekre virradó éjszaka veszít erejéből, viharos széllökések még éjfél környékén is nagyobb területen fordulhatnak elő - írja a met.hu.

Szinte az egész országra veszélyjelzést adtak ki az erős szél miatt Forrás: met.hu

A hidegfronthoz kapcsolódó záporokhoz néhány helyen zivatartevékenység (dörgés, villámlás) is társulhat - erre valamivel nagyobb esély az északkeleti megyékben van.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.