A két balatonszárszói férfi ellen eljárást indított lopás miatt a balatonföldvári rendőrség. A rendőrök házkutatást tartottak, amelynek során 400 kilogramm agancsot találtak a helyszínen.

A rendelkezésre álló információk alapján a testvérpár a balatonőszödi és a balatonszárszói erdőkben - a vadászatra jogosult vadásztársaság engedélye és hozzájárulása nélkül - illegálisan elhullajtott agancsokat gyűjtött, melyeket otthonukban halmoztak fel - írja a Bors. 

A házkutatás során a rendőrök közel 400 kilogramm agancsot foglaltak le, melynek értéke körülbelül két millió forint. A két 50 év körüli férfit 2022.02.21-én hallgatták ki.

Forrás: Shutterstock

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az agancsgyűjtés mindenképp engedélyhez kötött, így az annak hiányában folytatott tevékenység a gyűjtött agancs értékétől függően tulajdon elleni szabálysértést vagy bűncselekményt valósít meg.

A Balaton környékén nem ez volt első eset, hogy a rendőrség különös esetre bukkant: korábban egy mumifikálódott holttestet találtak egy kaposvári építkezésen, de arra is volt példa, hogy egy halott csecsemőre leltek rá egy hétvégi házban.