Újabb riasztást adott ki az OMSZ: ennek nagyon nem fogunk örülni

vihar időjárás Szél rossz idő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az ország nagy részére. Szélviharok várhatóak kedden és szerdán egyaránt.

Bár még a télben járunk, az időjárás mégis nagyon kiszámíthatatlan. Az egyik pillanatban elég egy pulóverben kimennünk az utcára, hiszen olyan szépen süt a nap, mintha tavasz lenne, a másik pillanatban pedig már a télikabát se elég a hideg szélfúvások ellen. Így lesz ez velünk a következő napokban is. Az Országos Meterológia Itézet elsőfokú riasztás adott ki több megyére is.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szél akár elérheti a 70 kilométer/órás sebességet is, ezért Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére sárga riasztást adott ki az OMSZ.

Szerdán egy újabb front északnyugat felől éri el hazánkat. A délelőtti órákban többfelé alakul ki eső, a hegyekben pedig havas eső. Délután a teljes Dunántúlon, valamint a Duna-Tisza közén ismét megerősödik a szél, ennek hatására csökkenhet a felhőzet - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.