Hihetetlen látvány fogadta az autósokat: a szakértők sem tudják, mi történhetett

földrengés Anglia autóút útlezárás út földmozgás felgyűrődött az aszfalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen látvány tárult azok elé a sofőrök elé, akik először akartak felhajtani az útra február közepén. Az addig tükörsima aszfalt egyik napról a másikra felgyűrődött és hatalmas darabokra tört.

Már hetek óta járhatatlan az angliai Lyneham mellett található B4069-es út. A helyiek által jól ismert és sokszor használt aszfaltcsíkon gyalogosan is nehéz közlekedni, miután máig megmagyarázhatatlan okokból, szinte teljes hosszában feltöredezett és meggyűrődött. Néhol 45 fokos szögben meghajlott az út és a közeli fák is teljesen kicsavarodtak.

A szakértőknek egyelőre nem sikerült megfejteniük, mi okozhatta a kárt. A látvány alapján a helyiek földrengésre, vagy valamiféle földcsuszamlásra gyanakodnak, ugyanis az út elmozdult a helyéről. A teljes helyreállítás akár egy évig is eltarthat, a költségek pedig elérhetik az egymillió fontot, azaz a 440 millió forintot.

Az útzár nagyon rosszul érinti a helyi vállalkozásokat, ugyanis a korábban lefoglalt szállásokat nem tudják megközelíteni a turisták – írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.