Megrendítő fotó: újszülött ikreket bújtatnak az egyik kijevi óvóhelyen

Oroszország Ukrajna fotó óvóhely Orosz-ukrán háború szívszorító orosz ukrán háború újszülött ikrek újszülött Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden az egész világ lélegzetvisszafojtva várta, hogy a reggel útnak indult orosz katonai konvoj mikor éri el az ukrán főváros, Kijev határát. Az előzetes információk alapján estére várták a nagy támadást, ami végül elmaradt. A kijevi lakosok azonban nem nyugodhatnak meg, de a harcok ellenére próbálják a megszokott mederbe visszaterelni az életüket.

Kijev város lakói azonban fel vannak készülve arra, hogy amint megszólal a légoltalmi sziréna, azonnal a legközelebbi óvóhelyre meneküljenek. Az egyik bunkerben talált menedékre két kisbaba is, akikről nemrég az egyik hírügynökség fotót is közölt.

A földre terített takarókon és lepedőkön fekvő ikerbabák képe azonnal bejárta a világsajtót. A helyi vélemények szerint a csecsemők megszületése égi jel, és az újszülöttekről készült fotó erőt adhat az ukránoknak a további harcokhoz.

Ukrajnát múlt csütörtökön támadta meg Oroszország. Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta emberek százezrei próbálják elhagyni Ukrajnát. A célországok közt található Lengyelország, Szlovákia, Románia és Magyarország is. Az ukrán-magyar határt alig egy hét alatt közel 100 ezer ember lépte át, akiket a magyar állam, a segélyszervezetek és a civilek igyekeznek elszállásolni, támogatni. Ha ti is szeretnétek segíteni a menekülteken, akkor ide kattintva megtudhatjátok, mit tehettek értük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.