Orosz-ukrán háború: az ukrán katasztrófavédelem közölte a civil áldozatok számát

katasztrófavédelem Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború civil áldozatok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz bombázásoknak már 2000 civil áldozata van, köztük gyerekek is. Találat ért már lakóházakat, közlekedési csomópontokat, iskolákat, óvodákat, kórházakat, rendőrkapitányságot.

"A háború hét napja alatt Oroszország megsemmisítette a közlekedési infrastruktúra több száz objektumát, de lakóépületeket, kórházakat és óvodákat is. Nem számítva védelmezőinket, ez idő alatt több mint kétezer ukrán vesztette életét. Az ukrán katasztrófavédelem az emberek megmentésén fáradozik. Több mint 150 ember életét sikerült megmentenünk, az ellenséges lövések okozta 400 tüzet oltottunk el, és 500 embert menekítettünk ki. A tűzszerészek 416 robbanásveszélyes eszközt hatástalanítottak" - idézte a Ripost az ukrán katasztrófavédelem közleményét.

Lebombázot lakóházak Kijev térségében Forrás: AFP/EyePress News

Az ENSZ a legfrissebb jelentésében ezzel szemben 142 halottról tesz említést.

A háború borzalmai elől már egymillió ember menekült el Ukrajnából valamelyik szomszédos országba múlt csütörtöktől szerda éjfélig. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint ebben az évszázadban ilyen intenzív exodusra még nem volt példa a világon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.