Könnyek között adakozott az ukrán menekülteknek Kamilla hercegné

Forrás: AFP/Eddie Mulholland -
adomány Orosz-ukrán háború Kamilla hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Camilla ellátogatott a londoni ukrán katolikus katedrálisba és jelentős adományt adott a menekültek megsegítésére. A cornwalli hercegné a könnyeivel küzdött. 

Kamilla az Egyesült Királyság 70 ezer fős ukrán közösségének a képviselőivel beszélt, és biztosította őket arról, segít, amiben csak tud.

Forrás: AFP/Eddie Mulholland

A hercegné két jótékonysági szervezet is támogatott, a Brit Vöröskeresztet és a World Jewish Reliefet: az összeg meghaladta a 2,5 millió fontot.

Károly is Kamillával tartott, beszédében az ukrán népet méltatta. Elmondta, nagyon bátornak tartja őket, hogy kitartanak az agresszió ellenére is - írja a Daily Mail nyomán a Blikk.

A háború borzalmai elől már egymillió ember menekült el Ukrajnából valamelyik szomszédos országba múlt csütörtöktől szerda éjfélig. Az orosz bombázásoknak már 2000 civil áldozata van, köztük gyerekek is. Találat ért már lakóházakat, közlekedési csomópontokat, iskolákat, óvodákat, kórházakat, rendőrkapitányságot is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.