Adománygyűjtő raktár gyulladt ki Beregsurányban: sok minden megsemmisült

Forrás: Katasztrófavédelem/Fehérgyarmat HTP -
Beregsurány Oroszország adomány Ukrajna raktártűz adománygyűjtés Orosz-ukrán háború raktár orosz ukrán háború tűz Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél hete robbant ki az orosz-ukrán háború, és már egymilliónál is több ukrán menekült el hazájából. A magyar határt több mint százezren lépték át, a rászorulók megsegítésére pedig összefogott az ország. Rég nem látott állami akció indult, miközben segélyszervezetek és civilek is segítik a háború elől menekülőket.

A magyar-ukrán határon fekvő Beregsurányban található az egyik átkelő, így ez a kistelepülés szembesült elsőként a menekülők áradatával. Az önkormányzat és a lakosság erején felül igyekszik segíteni a rászorulókat, ehhez pedig rengeteg támogatást is kapnak. Sokan adakoznak, a felajánlott ruhákat, élelmiszereket pedig raktárakban tárolják.

Az ukrán menekülteknek gyűjtött adományok egy része megsemmisült Forrás: Katasztrófavédelem/Fehérgyarmat HTP

Az egyik ilyen helyiség gyulladt ki vasárnap reggel. A helyszínre érkező tűzoltók két vízsugárral kezdték meg az oltást, a tűzet pedig sikerült hamar megfékezniük. A raktárban tárolt adomány egy részét megmentették, de rengeteg minden így is megsemmisült. A tüzet vélhetően elektromos zárlat okozta, személyi sérülés nem történt – írja a Blikk.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, akkor ide kattintva, valamint ebben a cikkben megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.