Sorsok, családok törtek ketté mióta kirobbant az orosz-ukrán háború. A másfél hete tartó katonai konfliktusban már hivatásos harcosok és civilek is életüket vesztették, és több mint egymillió ember menekült el Ukrajnából. Az egyiküknek saját esküvőjét kellett otthagynia.

Anasztaszija Novitszka is azok közé tartozik, akik az első robbantás után azonnal összepakoltak és a határ felé vették az irányt. A fiatal nőnek sikerült elhagynia a háború sújtotta Ukrajnát és már biztonságban van Lengyelországban. Anasztaszija azonban korántsem lehet nyugodt, mivel nem csak az esküvőjét, hanem hadköteles vőlegényét és hátra kellett hagynia.

A nő férje is segít a barrikádépítésben (Illusztráció)Forrás: MTI/EPA/Mikola Tisz

"Egy éjszaka alatt gyakorlatilag tönkrement az életem"

– mondta könnyek között az amerikai ABC News csatornának adott interjújában Anasztaszija. A hölgy elmesélte, hogy már minden készen állt a nagy napra, de amikor a háború első napján kinyitotta a szemét, tudta, hogy az esküvőnek annyi. Sírva fakadt, amikor ránézett menyasszonyi ruhájára, ugyanis nem tudja, mikor veheti fel újra és mikor láthatja megint otthon maradt szeretteit.

A vőlegényével naponta beszél, és bízik abban, hogy nem sorozzák be a férfit, aki jelenleg ruhákat, élelmiszereket gyűjt a rászorulók és a katonák megsegítésére, valamint részt vesz a barrikádépítésben is.