Óvóhelyen éneklő ukrán kislány ríkatja meg a világot: te sem bírod majd könnyek nélkül

Oroszország Ukrajna óvóhely Orosz-ukrán háború kislány megható Jégvarázs orosz ukrán háború könnyek éneklő kislány Legyen hó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyeli, hogy mi történik Ukrajnában. A másfél hete kirobbant orosz-ukrán háború miatt több, mint egymillióan hagyták már el az országot, az otthon maradottak pedig az óvóhelyeken próbálják túlélni a harcokat.

Az orosz hadsereg először a katonai támaszpontokat bombázta, most azonban már a civilek lakta területeken is folynak a harcok. A beszámolók szerint a földdel tették egyenlővé Ukrajna második legnépesebb városát, Harkovot. Kijev városa ellen napok óta készülődik az orosz ostrom, a lakosság egy része pedig az óvóhelyekre menekülve próbál életben maradni.

Az egyik kijevi bunkerban készült az a felvétel, amelyet az amerikai CNN hírcsatorna is levetített. A videóban egy ukrán kislány énekli a Jégvarázs című mesefilm ikonikus betétdalának ukrán nyelvű változatát. Nemcsak a többi menekültet, hanem a világot is megríkatta a kislány éneke.

Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, akkor ide kattintva, valamint ebben a cikkben megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.