Beszüntetik a harcot az oroszok: fellélegezhet a civil lakosság

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Emin Sansar -
Oroszország Szumia Ukrajna Mariupol Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború tűzszünet beszüntetik a harcot Csernyihiv Kijev
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A másfél hete kirobbant orosz-ukrán háborúban először a katonai létesítményeket vették célba az orosz erők, azonban ma már a civilek lakta településeket is ostrom alatt tartják. Egyes városokat már a földdel tettek egyenlővé, míg más helyekről nem tud elmenekülni a civil lakosság.

A reggeli órákban már felröppentek hírek arról, hogy az orosz hadsereg ideiglenesen felfüggeszti több nagyváros bombázását, hogy a civilek biztonságban elhagyhassák a háborús övezeteket. Az ígéretből végül valóság lett: az orosz haderő ugyanis megállt, és egyelőre nem bombázza tovább Ukrajna négy nagyvárosát.

A civilek most már biztonságban elhagyhatják az ostromlott városokat Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Emin Sansar

Az orosz ENSZ-nagykövet bejelentette, hogy moszkvai idő szerint kedden reggel 10 órától beszüntették a harcokat Kijevnél, Csernyihivnél, Szuminál és Mariupolnál. Így lehetővé válik, hogy a segélyszervezetek és az ukrán hadsereg létrehozzon humanitárius folyosókat, amelyeken a civilek elhagyhatják az ostromlott városokat – számolt be a hírről a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.