Több gyerek is meghalt éjszaka az orosz bombázás során

Forrás: MTI/EPA/Sztanyiszlav Kozliuk -
Szumia Ukrajna háború több gyerek meghalt Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború áldozatok bombázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz hadsereg már a civilek lakta településeket támadja, a bombázások során pedig rengeteg ártatlan ember veszíti életét. Tegnap éjjel az Ukrajna keleti határánál fekvő Szumi városát érte rakétatalálat, a támadásban pedig több gyermek is meghalt.

A 260 ezres lakosságú Szumi az orosz-ukrán határ mellett, a háborús övezet közepén fekszik. A lakosságnak nem volt lehetősége elhagyni a várost, ugyanis az orosz hadsereg folyamatosan ostromolja a helységet védő ukrán haderőt. A tegnap éjjeli bombázás során viszont nemcsak a katonákat, hanem a civileket is támadták, és egy lakónegyedbe csapódtak az oroszok rakétái.

Harkiv: A lakóépületeket nemcsak Szumiban, hanem más városokban is bombázzák az oroszok Forrás: MTI/EPA/Sztanyiszlav Kozliuk

A régió katonai igazgatóságának vezetője, Dmitro Zsivickij arról számolt be, hogy több mint tízen életüket veszítették, az áldozatok között gyerekek is vannak – írja a Origo.

Szumi is egyike az orosz hadsereg által ostrom alatt tartott városoknak, amelyekből az ukrán haderő sem tudja kimenekíteni a civileket. Az orosz katonák azonban moszkvai idő szerint kedden 10 órakor ideiglenesen beszüntették a harcokat négy ukrán városnál, köztük Szuminál is. Ezzel lehetővé vált, hogy a város polgárai biztonságban elmenekülhessenek.

Az ukrán-magyar határt az elmúlt másfél hétben több mint 100 ezer menekült lépte át. Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, akkor ide kattintva, valamint ebben a cikkben megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.