Visszatér férjéhez a háború sújtotta Ukrajnába az asszony: a veszélyt és a bizonytalan jövőt is vállalja

Forrás: MTI/Balázs Attila -
Oroszország Ukrajna ukrán-magyar határ háború Hazatérés Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború Magyarország Magdika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A háború miatt egymilliónál is többen menekültek el Ukrajnából. A civil lakosság jelentős része nem szeretne részt venni a harcokban, ám vannak olyanok, akik nem tudják elképzelni, hogy férjük és szeretteik nélkül éljenek. A hadköteles férfiak ugyanis nem léphetik át az országhatárt.

Magdika 63 éves férje megtehette volna, hogy feleségével és unokáival együtt ő is elmenekül Ukrajnából, de a férfi úgy döntött, marad. A család ugyanis jobban fél a fosztogatóktól, mint az ellenségtől, ezért nem akarták, hogy az otthonuk védtelenül álljon a haramiák előtt. Magdika férje őrzi a házat és vigyáz a kutyákra.

Ukrán menekültek ezrei érkeznek Magyarországra, Magdika azonban hazafelé tart Ukrajnába Forrás: MTI/Balázs Attila

– mesélte a Borsnak Magdika, aki a veszélyt és a bizonytalan jövőt is vállalja, csak azért, hogy férje mellett lehessen.

Az ukrán-magyar határt az elmúlt másfél hétben több mint 100 ezer menekült lépte át. Ha szeretnél segíteni a háború elől menekülő embereken, akkor ide kattintva, valamint ebben a cikkben megnézheted, mit tehetsz a menekültekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.